MENU WESELNE – 2023
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana
Zupy (jedna do wyboru):
-tradycyjny rosół staropolski z makaronem
– aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
-krem cebulowy z ziołowymi grzankami
*Danie główne serwowane na półmiskach
(2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru ):
-roladka z fileta drobiowego nadziewana szpinakiem i serem fetą owinięta bekonem
– soczysty filet z kurczaka z ananasem
– karkówka pieczona w sosie własnym
– polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
– kotlet schabowy zapiekany z selerem, pomidorem i serem
– schab pod pierzynką
*Dodatki (2 do wyboru) :
– tradycyjne ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
– ziemniaki opiekane
-ryż
– kasza gryczana z cebulką
Surówki (3 do wyboru):
-z białej kapusty
-z marchewki i jabłka
-tradycyjna z kapusty kiszonej
-kapusta pekińska z porem i selerem
-buraczki z zielonym groszkiem
-mizeria
-kapusta zasmażana
*Pierwsza kolacja (jedno danie do wyboru):
-Roladka z fileta faszerowana szynką i serem z ziemniakami opiekanymi lub ryżem i surówką
-Makaron grandine w sosie borowikowym podawany z wachlarzem pieczonego fileta drobiowego
-Naleśniki po francusku z pieczarkami zapiekane serem serwowane z zestawem surówek
-Polędwiczka w chrupkim bekonie podawane z ryżem i suró1)wką
*Druga kolacja (jedno do wyboru):
– Zupa meksykańska z wieprzowiną
-Żarkoje z mięsem wołowym na kwasie chlebowym
– Tradycyjny polski bigos
*Trzecia kolacja (jedno do wyboru):
*Barszcz czerwony;
– z michą pierogó2)w (ruskie , z mięsem , z kapustą , ze szpinakiem)
– z krokietem
*Żurek z jajkiem i kiełbasą
Zimna Płyta na Stołach:
-półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
-sos tatarski
-tradycyjna sałatka jarzynowa lub hawajska
– sałatka z makaronem ryżowym
-galaretka drobiowa
-śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym
– mieszane pieczywo
- Mini przystawki (5 do wyboru):
- *rożki obfitości
- *cukinia z boczkiem i serem fetą
- *minitortilki (z szynką, salami, wegetariańskie)
- *babeczki z musem śmietanowym i krewetką
- * boczek ze śliwką
- *tartaletki z łososiem
- *szynka z musem tuńczykowym
- *roladka serowa
Szwedzki Bufet:
-kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
-ciasto na paterach (200g/osobę)
Napoje:
kawa, herbata, woda, soki serwowane w dzbankach – bez ograniczeń
*Dodatkowo płatne :
– Tort weselny
- -ciasto do paczek dla gości
-puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
-napoje butelkowane
–stół wiejski (od 50 osób):
kiełbasa wiejska
pieczony pasztet
swojski salceson (biały)
mięsa pieczone (karczek, schab)
szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
micha pierogów
smalec
proziaki
ogórki małosolne
chrzan
grzyby marynowane
chleb wiejski na zakwasie
-indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
-ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.
– sprzątanie konfetti – 100 zł
*standardowa dekoracja Sali – GRATIS
*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU
*zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS
GALERIA