MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Danie główne

*rosół lub krem z borowików

*4 rodzaje mięs podane na półmiskach (2,5 porcji na osobę):

  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • polędwiczka faszerowana pieczarkami w sosie grzybowym
  • filet nadziewany kremowym serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina
  • filet faszerowany suszonymi pomidorami z sosem pieczeniowo-śliwkowym
  • schab gajowego lub schab pod pierzynką lub schab panierowany
  • szynka pieczona lub karkówka w sosie własnym

*Surówki (trzy do wyboru):

  • buraczki
  • mizeria
  • marchew
  • z białą kapustą
  • pekińska

*ziemniaki gotowane i/lub pieczone

Przystawki:

  • rożki obfitości
  • półmisek wędlin
  • galaretka drobiowa
  • cukinia z boczkiem i serem fetą
  • roladka z łososiem nadziewana kawiorem
  • szaszłyki capresse
  • babeczki nadziewane warzywami
  • mieszane pieczywo
  • kompozycja owoców na paterze

Sałatki (dwie do wyboru):

  • jarzynowa
  • gyros
  • makaronowa z suszonymi pomidorami
  • brokułowa

Drugie danie gorące (jedno do wyboru):

  • barszcz czerwony :
  • z michą pierogów (ruskie, z mięsem i kapustą)
  • z krokietem
  • pizza dla dzieci

Kawa, herbata oraz woda serwowana w dzbankach – bez ograniczeń

Dodatkowo płatne:

  • tort
  • ciasto
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną – 5zł/szt.
  • napoje butelkowe/gazowane
  • indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
  • ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

**standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – bezpłatnie / dzieci od 2 do 6 lat – 50% RABATU

*czas trwania imprezy 8 godzin, każda następna godzina 200zł

*minimalna liczba osób 20/ na górnej Sali

*pojemniki– 1zł/szt.

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Danie główne

*rosół lub krem z borowików

*4 rodzaje mięs podane na półmiskach (2,5 porcji na osobę):

  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • polędwiczka faszerowana pieczarkami w sosie grzybowym
  • filet nadziewany kremowym serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina
  • filet faszerowany suszonymi pomidorami z sosem pieczeniowo-śliwkowym
  • schab gajowego lub schab pod pierzynką lub schab panierowany
  • szynka pieczona lub karkówka w sosie własnym
  • pieczeń rzymska w sosie żurawinowo-pieczeniowym

*Surówki (trzy do wyboru):

  • buraczki
  • mizeria
  • marchew
  • z białą kapustą
  • pekińska

*ziemniaki gotowane i/lub pieczone

Przystawki:

  • półmisek wędlin
  • galaretka drobiowa
  • cukinia z boczkiem i serem fetą
  • roladka z łososiem nadziewana kawiorem
  • szaszłyki capresse
  • babeczki nadziewane warzywami
  • mieszane pieczywo
  • kompozycja owoców na paterze

Sałatki (dwie do wyboru):

  • jarzynowa
  • gyros
  • makaronowa z suszonymi pomidorami
  • brokułowa

Drugie danie gorące (jedno do wyboru):

  • polędwiczki na ostro z ryżem, serem fetą i oliwkami
  • makaron grandine w sosie borowikowym z zwachlarzem pieczonego fileta drobiowego
  • polędwiczki w chrupiącym bekonie w sosie miodowym z ryżem i surówką
  • roladka schabowa w sosie grzybowym z opiekanymi ziemniakami i surówką
  • pizza dla dzieci

Kawa, herbata oraz woda i soki serwowana w dzbankach – bez ograniczeń

Dodatkowo płatne:

  • tort
  • ciasto
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną – 5zł/szt.
  • napoje butelkowe/gazowane
  • stół wiejski
  • indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
  • ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.
  • pojemniki – 1zł/szt.

**standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – bezpłatnie / dzieci od 2 do 6 lat – 50% RABATU

*czas trwania imprezy 8 godzin, każda następna godzina 200zł

*minimalna liczba osób 20/ na górnej Sali

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Danie główne

*rosół lub krem z borowików

*4 rodzaje mięs podane na półmiskach (2,5 porcji na osobę):

  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • polędwiczka faszerowana pieczarkami w sosie grzybowym
  • filet nadziewany kremowym serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina
  • filet faszerowany suszonymi pomidorami z sosem pieczeniowo-śliwkowym
  • schab gajowego lub schab pod pierzynką lub schab panierowany
  • szynka pieczona lub karkówka w sosie własnym
  • pieczeń rzymska w sosie żurawinowo-pieczeniowym

*Surówki (trzy do wyboru):

  • buraczki
  • mizeria
  • marchew
  • z białą kapustą
  • pekińska

*ziemniaki gotowane i/lub pieczone

Przystawki:

  • półmisek wędlin
  • galaretka drobiowa
  • cukinia z boczkiem i serem fetą
  • roladka z łososiem nadziewana kawiorem
  • szaszłyki capresse
  • babeczki nadziewane warzywami
  • mieszane pieczywo
  • kompozycja owoców na paterze

Sałatki (dwie do wyboru):

  • jarzynowa
  • gyros
  • makaronowa z suszonymi pomidorami
  • brokułowa

Drugie danie gorące (jedno do wyboru):

  • polędwiczki na ostro z ryżem, serem fetą i oliwkami
  • makaron grandine w sosie borowikowym z zwachlarzem pieczonego fileta drobiowego
  • polędwiczki w chrupiącym bekonie w sosie miodowym z ryżem i surówką
  • roladka schabowa w sosie grzybowym z opiekanymi ziemniakami i surówką
  • pizza dla dzieci

Kawa, herbata oraz woda i soki serwowana w dzbankach – bez ograniczeń

Dodatkowo płatne:

  • tort
  • ciasto
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną – 5zł/szt.
  • napoje butelkowe/gazowane
  • stół wiejski
  • indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
  • ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.
  • pojemniki – 1zł/szt.

**standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – bezpłatnie / dzieci od 2 do 6 lat – 50% RABATU

*czas trwania imprezy 8 godzin, każda następna godzina 200zł

*minimalna liczba osób 20/ na górnej Sali

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Danie główne

*rosół lub krem z borowików

*4 rodzaje mięs podane na półmiskach (2,5 porcji na osobę):

  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • polędwiczka faszerowana pieczarkami w sosie grzybowym
  • filet nadziewany kremowym serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina
  • filet faszerowany suszonymi pomidorami z sosem pieczeniowo-śliwkowym
  • schab gajowego lub schab pod pierzynką lub schab panierowany
  • szynka pieczona lub karkówka w sosie własnym

*Surówki (trzy do wyboru):

  • buraczki
  • mizeria
  • marchew
  • z białą kapustą
  • pekińska

*ziemniaki gotowane i/lub pieczone

Przystawki:

  • rożki obfitości
  • półmisek wędlin
  • galaretka drobiowa
  • cukinia z boczkiem i serem fetą
  • roladka z łososiem nadziewana kawiorem
  • szaszłyki capresse
  • babeczki nadziewane warzywami
  • mieszane pieczywo
  • kompozycja owoców na paterze

Sałatki (dwie do wyboru):

  • jarzynowa
  • gyros
  • makaronowa z suszonymi pomidorami
  • brokułowa

Drugie danie gorące (jedno do wyboru):

  • barszcz czerwony :
  • z michą pierogów (ruskie, z mięsem i kapustą)
  • z krokietem
  • pizza dla dzieci

Kawa, herbata oraz woda serwowana w dzbankach – bez ograniczeń

Dodatkowo płatne:

  • tort
  • ciasto
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną – 5zł/szt.
  • napoje butelkowe/gazowane
  • indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
  • ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

**standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – bezpłatnie / dzieci od 2 do 6 lat – 50% RABATU

*czas trwania imprezy 8 godzin, każda następna godzina 200zł

*minimalna liczba osób 20/ na górnej Sali

*pojemniki– 1zł/szt.

MENU WESELNE – pakiet DE LUX

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana

Zupy (jedna do wyboru):

  • tradycyjny rosół staropolski z makaronem
  • aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • krem z brokuł z ziołowymi grzankami

Danie Główne (2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru):

  • roladka drobiowa ze szpinakiem i serem fetą owiniętą bekonem
  • filet z suszonymi pomidorami i serem
  • polędwiczki faszerowane delikatnym mięsem drobiowym z borowikami
  • kruche polędwiczki z kurkami
  • pieczony schab faszerowany porem
  • schab pod pierzynką

Dodatki (2 do wyboru):

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane w ziołach
  • Ryż

Surówki (3 do wyboru):

  • z białej kapusty
  • z marchewki i jabłka
  • tradycyjna z kapusty kiszonej
  • kapusta pekińska z porem i selerem
  • buraczki z zielonym groszkiem
  • mizeria

Pierwsza Kolacja (jedno danie do wyboru):

  • makaron grandine w sosie borowikowym z wachlarzem pieczonego fileta drobiowego i jarmużem
  • filet z pieczarkami serwowany z ryżem i surówką
  • pieczona karkówka w sosie myśliwskim serwowane z kaszą gryczaną, skwarkami i surówką
  • eskalopki wieprzowe z selerem i pomidorem zapiekane z serem, serwowane z ziemniakami opiekanymi w ziołach i surówką

Druga Kolacja (jedno danie do wyboru):

  • Zupa węgierska
  • Tradycyjny polski bigos
  • Forszmak
  • Żarkoje
  • Naleśnik po meksykańsku zapiekany serem

Trzecie Kolacja (jedno danie do wyboru):
*barszcz czerwony:

  • z michą pierogów (ruskie, z mięsem, z kapustą, ze szpinakiem)
  • z polędwiczką w cieście francuskim
  • z pasztecikiem
  • z krokietem

*żurek z jajkiem i kiełbasą

Zimna Płyta na Stołach:

  • półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
  • sos tatarski
  • tradycyjna sałatka jarzynowa lub sałatka brokułowa
  • sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, serem fetą i rukolą
  • cukinia z bekonem i serem fetą
  • roladka z kurczaka i śliwką
  • rożki obfitości
  • roladka z łososiem nadziewana kawiorem
  • kruche babeczki z warzywnym musem
  • galaretka wieprzowa lub drobiowa
  • śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym
  • chleb i masło

Szwedzki Bufet:

  • tort Weselny GRATIS
  • kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
  • ciasto na paterach (200g/osobę)

Napoje:

  • kawa, herbata, woda, soki i napoje gazowane – bez ograniczeń

Dodatkowo Płatne:

  • ciasto do paczek dla gości
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
  • napoje butelkowane

Stół wiejski (cena od 700zł):

  • kiełbasa wiejska
  • pieczony pasztet
  • swojski salceson (biały)
  • mięsa pieczone (karczek, schab)
  • szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
  • micha pierogów
  • smalec
  • ogórki małosolne
  • chrzan
  • proziaki
  • grzyby marynowane
  • chleb wiejski na zakwasie

Słodki stół (cena od 400 zł):

  • Deserki na szklanych schodkach
  • Babeczki owocowe
  • Babeczki z musem
  • Orzeszki
  • Rureczki
  • Pianki
  • Żelki

– beczka piwa (30l/300zł)
– indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
– ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

*standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU

*zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS

MENU WESELNE – pakiet PREMIUM

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana

Zupy (jedna do wyboru):

  • tradycyjny rosół staropolski z makaronem
  • aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • krem z brokuł z ziołowymi grzankami

Danie Główne (2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru):

  • roladka z fileta drobiowego ze szpinakiem i serem fetą owinięta bekonem
  • soczysty filet z kurczaka z ananasem
  • karkówka pieczona w sosie własnym
  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • kotlet schabowy zapiekany z selerem, pomidorem i serem
  • schab pod pierzynką

Dodatki (2 do wyboru):

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane w ziołach
  • ryż

Surówki (3 do wyboru):

  • z białej kapusty
  • z marchewki i jabłka
  • tradycyjna z kapusty kiszonej
  • kapusta pekińska z porem i selerem
  • buraczki z zielonym groszkiem
  • mizeria

*Pierwsza kolacja (jedno danie do wyboru):

  • Filet faszerowany szynką i serem z ziemniakami opiekanymi w ziołach lub ryżem i surówką
  • Schab faszerowany porem lub śliwką z ryżem i surówką
  • Naleśniki po francusku z pieczarkami zapiekane serem serwowane z zestawem surówek

*Druga kolacja (jedno do wyboru):

  • Zupa meksykańska z wieprzowiną
  • Żarkoje z mięsem wołowym na kwasie chlebowym
  • Tradycyjny polski bigos

*Trzecia kolacja (jedno do wyboru):

*Barszcz czerwony;

  • z michą pierogów (ruskie , z mięsem , z kapustą , ze szpinakiem)
  • z pasztecikiem
  • z krokietem
  • z filetem w cieście francuskim

*Żurek z jajkiem i kiełbasą

Zimna Płyta na Stołach:

  • półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
  • sos tatarski
  • tradycyjna sałatka jarzynowa lub brokułowa
  • makaronowa z pomidorami suszonymi, serem fetą i rukolą
  • cukinia z bekonem i serem fetą
  • roladka z kurczaka i śliwką
  • rożki obfitości
  • roladka serowa z kiełkami soi
  • szaszłyki capresse
  • galaretka wieprzowa lub drobiowa
  • śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym
  • chleb

Szwedzki Bufet:

  • kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
  • ciasto na paterach (200g/osobę)

Napoje:

kawa, herbata, woda, soki i napoje gazowane serwowane w dzbankach – bez ograniczeń

*Dodatkowo płatne:

  • Tort weselny
  • ciasto do paczek dla gości
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
  • napoje butelkowane

stół wiejski (cena od 700zł):

  • kiełbasa wiejska
  • pieczony pasztet
  • swojski salceson (biały)
  • mięsa pieczone (karczek, schab)
  • szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
  • micha pierogów
  • smalec
  • proziaki
  • ogórki małosolne
  • chrzan
  • grzyby marynowane
  • chleb wiejski na zakwasie
  • beczka piwa (30l/300zł)
  • indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
  • ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

Słodki stół (cena od 400 zł):

  • Deserki na szklanych schodkach
  • Babeczki owocowe
  • Babeczki z musem
  • Orzeszki
  • Rureczki
  • Pianki
  • Żelki

*standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU

*zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS

MENU WESELNE – pakiet DE LUX

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana

Zupy (jedna do wyboru):

  • tradycyjny rosół staropolski z makaronem
  • aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • krem z brokuł z ziołowymi grzankami

Danie Główne (2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru):

  • roladka drobiowa ze szpinakiem i serem fetą owiniętą bekonem
  • filet z suszonymi pomidorami i serem
  • polędwiczki faszerowane delikatnym mięsem drobiowym z borowikami
  • kruche polędwiczki z kurkami
  • pieczony schab faszerowany porem
  • schab pod pierzynką

Dodatki (2 do wyboru):

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane w ziołach
  • Ryż

Surówki (3 do wyboru):

  • z białej kapusty
  • z marchewki i jabłka
  • tradycyjna z kapusty kiszonej
  • kapusta pekińska z porem i selerem
  • buraczki z zielonym groszkiem
  • mizeria

Pierwsza Kolacja (jedno danie do wyboru):

  • makaron grandine w sosie borowikowym z wachlarzem pieczonego fileta drobiowego i jarmużem
  • filet z pieczarkami serwowany z ryżem i surówką
  • pieczona karkówka w sosie myśliwskim serwowane z kaszą gryczaną, skwarkami i surówką
  • eskalopki wieprzowe z selerem i pomidorem zapiekane z serem, serwowane z ziemniakami opiekanymi w ziołach i surówką

Druga Kolacja (jedno danie do wyboru):

  • Zupa węgierska
  • Tradycyjny polski bigos
  • Forszmak
  • Żarkoje
  • Naleśnik po meksykańsku zapiekany serem

Trzecie Kolacja (jedno danie do wyboru):
*barszcz czerwony:

  • z michą pierogów (ruskie, z mięsem, z kapustą, ze szpinakiem)
  • z polędwiczką w cieście francuskim
  • z pasztecikiem
  • z krokietem

*żurek z jajkiem i kiełbasą

Zimna Płyta na Stołach:

  • półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
  • sos tatarski
  • tradycyjna sałatka jarzynowa lub sałatka brokułowa
  • sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, serem fetą i rukolą
  • cukinia z bekonem i serem fetą
  • roladka z kurczaka i śliwką
  • rożki obfitości
  • roladka z łososiem nadziewana kawiorem
  • kruche babeczki z warzywnym musem
  • galaretka wieprzowa lub drobiowa
  • śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym
  • chleb i masło

Szwedzki Bufet:

  • tort Weselny GRATIS
  • kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
  • ciasto na paterach (200g/osobę)

Napoje:

  • kawa, herbata, woda, soki i napoje gazowane – bez ograniczeń

Dodatkowo Płatne:

  • ciasto do paczek dla gości
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
  • napoje butelkowane

Stół wiejski (cena od 700zł):

  • kiełbasa wiejska
  • pieczony pasztet
  • swojski salceson (biały)
  • mięsa pieczone (karczek, schab)
  • szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
  • micha pierogów
  • smalec
  • ogórki małosolne
  • chrzan
  • proziaki
  • grzyby marynowane
  • chleb wiejski na zakwasie

Słodki stół (cena od 400 zł):

  • Deserki na szklanych schodkach
  • Babeczki owocowe
  • Babeczki z musem
  • Orzeszki
  • Rureczki
  • Pianki
  • Żelki

– beczka piwa (30l/300zł)
– indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
– ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

*standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU

*zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS

MENU WESELNE – pakiet PREMIUM

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana

Zupy (jedna do wyboru):

  • tradycyjny rosół staropolski z makaronem
  • aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • krem z brokuł z ziołowymi grzankami

Danie Główne (2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru):

  • roladka z fileta drobiowego ze szpinakiem i serem fetą owinięta bekonem
  • soczysty filet z kurczaka z ananasem
  • karkówka pieczona w sosie własnym
  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • kotlet schabowy zapiekany z selerem, pomidorem i serem
  • schab pod pierzynką

Dodatki (2 do wyboru):

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane w ziołach
  • ryż

Surówki (3 do wyboru):

  • z białej kapusty
  • z marchewki i jabłka
  • tradycyjna z kapusty kiszonej
  • kapusta pekińska z porem i selerem
  • buraczki z zielonym groszkiem
  • mizeria

*Pierwsza kolacja (jedno danie do wyboru):

  • Filet faszerowany szynką i serem z ziemniakami opiekanymi w ziołach lub ryżem i surówką
  • Schab faszerowany porem lub śliwką z ryżem i surówką
  • Naleśniki po francusku z pieczarkami zapiekane serem serwowane z zestawem surówek

*Druga kolacja (jedno do wyboru):

  • Zupa meksykańska z wieprzowiną
  • Żarkoje z mięsem wołowym na kwasie chlebowym
  • Tradycyjny polski bigos

*Trzecia kolacja (jedno do wyboru):

*Barszcz czerwony;

  • z michą pierogów (ruskie , z mięsem , z kapustą , ze szpinakiem)
  • z pasztecikiem
  • z krokietem
  • z filetem w cieście francuskim

*Żurek z jajkiem i kiełbasą

Zimna Płyta na Stołach:

  • półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
  • sos tatarski
  • tradycyjna sałatka jarzynowa lub brokułowa
  • makaronowa z pomidorami suszonymi, serem fetą i rukolą
  • cukinia z bekonem i serem fetą
  • roladka z kurczaka i śliwką
  • rożki obfitości
  • roladka serowa z kiełkami soi
  • szaszłyki capresse
  • galaretka wieprzowa lub drobiowa
  • śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym
  • chleb

Szwedzki Bufet:

  • kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
  • ciasto na paterach (200g/osobę)

Napoje:

kawa, herbata, soki serwowane w dzbankach – bez ograniczeń

*Dodatkowo płatne:

  • Tort weselny
  • ciasto do paczek dla gości
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
  • napoje butelkowane

stół wiejski (cena od 700zł):

  • kiełbasa wiejska
  • pieczony pasztet
  • swojski salceson (biały)
  • mięsa pieczone (karczek, schab)
  • szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
  • micha pierogów
  • smalec
  • proziaki
  • ogórki małosolne
  • chrzan
  • grzyby marynowane
  • chleb wiejski na zakwasie
  • beczka piwa (30l/300zł)
  • indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
  • ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

Słodki stół (cena od 400 zł):

  • Deserki na szklanych schodkach
  • Babeczki owocowe
  • Babeczki z musem
  • Orzeszki
  • Rureczki
  • Pianki
  • Żelki

*standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU

*zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS

MENU WESELNE – pakiet STANDARD

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana

Zupy (jedna do wyboru):

  • tradycyjny rosół staropolski z makaronem
  • aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • krem z brokuł z ziołowymi grzankami

Danie Główne (2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru):

  • filet faszerowany serkiem otulony bekonem z sosem z czerwonego wina
  • filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem
  • rolada schabowa w sosie grzybowym
  • schab szefa
  • polędwiczki faszerowane pieczarkami w sosie grzybów leśnych

Dodatki (2 do wyboru):

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane w ziołach
  • ryż

Surówki (3 do wyboru):

  • z białej kapusty
  • z marchewki i jabłka
  • tradycyjna z kapusty kiszonej
  • kapusta pekińska z porem i selerem
  • buraczki z zielonym groszkiem

*Pierwsza kolacja (jedno danie do wyboru):

  • szynka pieczona w sosie z porcją kaszy gryczanej i surówką
  • filet faszerowany suszonymi pomidorami z ryżem i surówką
  • karkówka pieczone w aksamitnym sosie z pęczakiem i surówką

*Druga kolacja (jedno do wyboru):

  • barszcz czerwony;
  • micha pierogów (ruskie , z mięsem , z kapustą , ze szpinakiem)
  • z krokietem
  • z pasztecikiem
  • Żarkoje z mięsem wołowym na kwasie chlebowym
  • tradycyjny polski bigos

Zimna Płyta na Stołach:

  • półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
  • tradycyjna sałatka jarzynowa lub brokułowa
  • makaronowa z suszonym pomidorem i rukolą
  • cukinia z boczkiem i serem fetą
  • szaszłyki capresse
  • rożki obfitości
  • roladka serowa z kiełkami soi
  • babeczki nadziewane musem warzywnym
  • galaretka wieprzowa lub drobiowa
  • śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym
  • chleb

Szwedzki Bufet:

  • kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
  • ciasto na paterach (200g/osobę)

Napoje:

kawa, herbata, woda i soki serwowane w dzbankach – bez ograniczeń

*Dodatkowo płatne:

  • Tort weselny
  • ciasto do paczek dla gości
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
  • napoje butelkowane

Stół wiejski (cena od 700zł):

  • kiełbasa wiejska
  • pieczony pasztet
  • swojski salceson (biały)
  • mięsa pieczone (karczek, schab)
  • szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
  • micha pierogów
  • smalec
  • ogórki małosolne
  • proziaki
  • chrzan
  • grzyby marynowane
  • chleb wiejski na zakwasie

Słodki stół (cena od 400 zł):

  • Deserki na szklanych schodkach
  • Babeczki owocowe
  • Babeczki z musem
  • Orzeszki
  • Rureczki
  • Pianki
  • Żelki

– beczka piwa (30l/300zł)
– indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
– ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

*standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU

*zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS

POPRAWINY

ZESTAW I: Cena: 55zł/osobę

Zupa: Żurek po staropolsku z jajkiem i kiełbasą

Danie główne (podane na talerzu):

  • Karkówka pieczona w sosie własnym
  • Schab gajowego
  • Filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Zestaw surówek

Zimne przystawki i dania ciepłe z przyjęcia weselnego podane na stale szwedzkim

Kawa, herbata, woda i soki serwowane w dzbankach bez ograniczeń

ZESTAW II: Cena: 85zł/osobę

Zupa: Żurek po staropolsku z jajkiem i kiełbasą

Danie główne (podane na talerzu):

  • Karkówka pieczona w sosie własnym
  • Schab gajowego
  • Filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Zestaw surówek

Zimna płyta na stole:

  • Półmisek wędlin
  • Galaretka drobiowa
  • 2 sałatki do wyboru (jarzynowa, gyros, brokułowa, makaronowa z suszonymi pomidorami i rukolą)
  • pieczywo

Drugie gorące danie:

  • Barszcz czerwony z michą pierogów
  • Tradycyjny polski bigos

Kawa, herbata, woda i soki serwowane w dzbankach bez ograniczeń

Czas 8h, każda kolejna godzina płatna 200 zł

POPRAWINY

ZESTAW I: Cena: 55zł/osobę

Zupa: Żurek po staropolsku z jajkiem i kiełbasą

Danie główne (podane na talerzu):

  • Karkówka pieczona w sosie własnym
  • Schab gajowego
  • Filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Zestaw surówek

Zimne przystawki i dania ciepłe z przyjęcia weselnego podane na stale szwedzkim

Kawa, herbata, woda i soki serwowane w dzbankach bez ograniczeń

ZESTAW II: Cena: 85zł/osobę

Zupa: Żurek po staropolsku z jajkiem i kiełbasą

Danie główne (podane na talerzu):

  • Karkówka pieczona w sosie własnym
  • Schab gajowego
  • Filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Zestaw surówek

Zimna płyta na stole:

  • Półmisek wędlin
  • Galaretka drobiowa
  • 2 sałatki do wyboru (jarzynowa, gyros, brokułowa, makaronowa z suszonymi pomidorami i rukolą)
  • pieczywo

Drugie gorące danie:

  • Barszcz czerwony z michą pierogów
  • Tradycyjny polski bigos

Kawa, herbata, woda i soki serwowane w dzbankach bez ograniczeń

Czas 8h, każda kolejna godzina płatna 200 zł

MENU WESELNE – pakiet STANDARD

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana

Zupy (jedna do wyboru):

  • tradycyjny rosół staropolski z makaronem
  • aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • krem z brokuł z ziołowymi grzankami

Danie Główne (2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru):

  • filet faszerowany serkiem otulony bekonem z sosem z czerwonego wina
  • filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem
  • rolada schabowa w sosie grzybowym
  • schab szefa
  • polędwiczki faszerowane pieczarkami w sosie grzybów leśnych

Dodatki (2 do wyboru):

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane w ziołach
  • ryż

Surówki (3 do wyboru):

  • z białej kapusty
  • z marchewki i jabłka
  • tradycyjna z kapusty kiszonej
  • kapusta pekińska z porem i selerem
  • buraczki z zielonym groszkiem

*Pierwsza kolacja (jedno danie do wyboru):

  • szynka pieczona w sosie z porcją kaszy gryczanej i surówką
  • filet faszerowany suszonymi pomidorami z ryżem i surówką
  • karkówka pieczone w aksamitnym sosie z pęczakiem i surówką

*Druga kolacja (jedno do wyboru):

  • barszcz czerwony;
  • micha pierogów (ruskie , z mięsem , z kapustą , ze szpinakiem)
  • z krokietem
  • z pasztecikiem
  • Żarkoje z mięsem wołowym na kwasie chlebowym
  • tradycyjny polski bigos

Zimna Płyta na Stołach:

  • półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
  • tradycyjna sałatka jarzynowa lub brokułowa
  • makaronowa z suszonym pomidorem i rukolą
  • cukinia z boczkiem i serem fetą
  • szaszłyki capresse
  • rożki obfitości
  • roladka serowa z kiełkami soi
  • babeczki nadziewane musem warzywnym
  • galaretka wieprzowa lub drobiowa
  • śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym
  • chleb

Szwedzki Bufet:

  • kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
  • ciasto na paterach (200g/osobę)

Napoje:

kawa, herbata, woda i soki serwowane w dzbankach – bez ograniczeń

*Dodatkowo płatne:

  • Tort weselny
  • ciasto do paczek dla gości
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
  • napoje butelkowane

Stół wiejski (cena od 700zł):

  • kiełbasa wiejska
  • pieczony pasztet
  • swojski salceson (biały)
  • mięsa pieczone (karczek, schab)
  • szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
  • micha pierogów
  • smalec
  • ogórki małosolne
  • proziaki
  • chrzan
  • grzyby marynowane
  • chleb wiejski na zakwasie

Słodki stół (cena od 400 zł):

  • Deserki na szklanych schodkach
  • Babeczki owocowe
  • Babeczki z musem
  • Orzeszki
  • Rureczki
  • Pianki
  • Żelki

– beczka piwa (30l/300zł)
– indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
– ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

*standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU

*zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Danie główne

*rosół lub krem z borowików

*3 rodzaje mięs podane na półmiskach (2,5 porcji na osobę):

  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • polędwiczka faszerowana pieczarkami w sosie grzybowym
  • polędwiczka z kurkami
  • filet nadziewany kremowym serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina
  • filet faszerowany suszonymi pomidorami z sosem pieczeniowo-śliwkowym
  • schab gajowego lub schab pod pierzynką lub schab panierowany
  • szynka pieczona lub karkówka w sosie własnym
  • pieczeń rzymska w sosie żurawinowo-pieczeniowym

*Surówki (trzy do wyboru):

  • buraczki
  • mizeria
  • marchew
  • z białą kapustą
  • pekińska

*ziemniaki gotowane lub pieczone

Kawa, herbata oraz woda serwowana w dzbankach – bez ograniczeń

Dodatkowo płatne:

  • tort
  • ciasto
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną – 5zł/szt.
  • napoje butelkowe/gazowane

PRZYJĘCIE POŻEGNALNE

Pakiet nr 1 – 35 zł

  • Rosół lub krem z borowików
  • schab gajowego lub karkówka pieczona lub filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem (jedno do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek(3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

Pakiet nr 2 – 40 zł

  • Rosół lub krem z borowików
  • schab pod pierzynką lub filet faszerowany serkiem otulony bekonem z sosem z czerwonego wina lub polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami (jedno do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek(3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną 

Pakiet nr 3 – 45 zł

  • Rosół lub krem z borowików
  • 3 rodzaje mięs podawane na paterach:
  • schab gajowego,schab pod pierzynką, karkówka pieczona w sosie własnym,
  • filet z brokułem i pomidorami zapiekany serem,
  • filet faszerowany serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina,
  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek (3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

Woda lub herbata zimowa, kawa, herbata wliczone w cenę menu.

Soki w dzbankach 10zł/szt.

Napoje butelkowe/gazowane 4.00 zł/szt.

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Danie główne

*rosół lub krem z borowików

*3 rodzaje mięs podane na półmiskach (2,5 porcji na osobę):

  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • polędwiczka faszerowana pieczarkami w sosie grzybowym
  • polędwiczka z kurkami
  • filet nadziewany kremowym serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina
  • filet faszerowany suszonymi pomidorami z sosem pieczeniowo-śliwkowym
  • schab gajowego lub schab pod pierzynką lub schab panierowany
  • szynka pieczona lub karkówka w sosie własnym
  • pieczeń rzymska w sosie żurawinowo-pieczeniowym

*Surówki (trzy do wyboru):

  • buraczki
  • mizeria
  • marchew
  • z białą kapustą
  • pekińska

*ziemniaki gotowane lub pieczone

Kawa, herbata oraz woda serwowana w dzbankach – bez ograniczeń

Dodatkowo płatne:

  • tort
  • ciasto
  • puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną – 5zł/szt.
  • napoje butelkowe/gazowane

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Pakiet nr 1 – 35 zł

  • Rosół lub krem z borowików
  • schab gajowego lub karkówka pieczona lub filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem (jedno do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek(3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

Pakiet nr 2 – 40 zł

  • Rosół lub krem z borowików
  • schab pod pierzynką lub filet faszerowany serkiem otulony bekonem z sosem z czerwonego wina lub polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami (jedno do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek(3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną 

Pakiet nr 3 – 45 zł

  • Rosół lub krem z borowików
  • 3 rodzaje mięs podawane na paterach:
  • schab gajowego,schab pod pierzynką, karkówka pieczona w sosie własnym,
  • filet z brokułem i pomidorami zapiekany serem,
  • filet faszerowany serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina,
  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek (3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

Woda lub herbata zimowa, kawa, herbata wliczone w cenę menu.

Soki w dzbankach 10zł/szt.

Napoje butelkowe/gazowane 4.00 zł/szt.

GALERIA

Przykładowa forma menu może być ustalona indywidualnie z klientem. Uzgodniona cena nie zawiera podatku VAT. Prosimy o płatność gotówką.

W kwestii terminu i menu prosimy o kontakt: 720-884-033 lub 606-371-819