MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Danie główne

Zupa (jedna do wyboru):

*rosół

*krem z borowików

*krem cebulowy z grzankami

3 rodzaje mięs podane na półmiskach (2,5 porcji na osobę):

– polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami

-polędwiczki z kurkami

– filet nadziewany kremowym serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina

– filet nadziewany szpinakiem

– roladka z fileta pod warzywną pierzynką

– kotlet szefa

– schab z selerem i pomidorem zapiekany serem żółtym

– karkówka w sosie własnym

*Surówki (trzy do wyboru):

– buraczki

– mizeria (sezon letni)

– mix sałat (sezon letni)

– marchew

– z białą kapustą

– pekińska

– z kapusty kiszonej

– kapusta zasmażana

*ziemniaki gotowane / ziemniaki pieczone / ryż / kasza gryczana z cebulką (dwa do wyboru)

Przystawki:

*półmisek wędlin

*galaretka drobiowa

*mieszane pieczywo

*kompozycja filetowanych, sezonowych owoców na paterze

Mini przystawki (4 do wyboru):

*saszetki wegetariańskie

*cukinia z boczkiem i serem fetą

*minitortilki (z szynką, salami, wegetariańskie)

*babeczki z musem śmietanowym i krewetką

* boczek ze śliwką

*tartaletki z łososiem

*szynka z musem tuńczykowym

*roladka serowa

Sałatki (dwie do wyboru):

*jarzynowa

*z pieczarkami, serem feta i jajkiem

*serowa

*z makaronem ryżowym

*winogrowana z kurczakiem

*ryżowa z sosem słodko-pikantnym

Drugie danie gorące (jedno do wyboru):

-barszcz czerwony z michą pierogów (ruskie, z kapustą, z mięsem – szt./osobę) lub krokietem

-makaron grandine w sosie borowikowym z wachlarzem pieczonego fileta drobiowego

-roladka schabowa w sosie grzybowym z opiekanymi ziemniakami i surówką

-naleśniki po francusku z surówką

– żarkoje

-pizza dla dzieci*

Kawa, herbata oraz woda, soki serwowane w dzbankach – bez ograniczeń

Dodatkowo płatne:

-tort

-ciasto

-puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną – 12zł/szt.

-napoje w szklanych butelkowe 0,2l/gazowane

-indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali

-ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

**standardowa dekoracja Sali – GRATIS

*dzieci do 2 lat – bezpłatnie / dzieci od 2 do 6 lat – 50% RABATU

*czas trwania imprezy 8 godzin, każda następna godzina 200zł

*minimalna liczba osób 20/ na górnej Sali

*pojemniki – 2zł/szt.

*sprzątanie konfetti – 100 zł

*ostateczną liczbę gości należy podać 7 dni przed planowanym przyjęciem

Przyjęcie pożegnalne

Pakiet nr 1 

  • Rosół lub krem z borowików
  • kotlet szefa lub karkówka pieczona lub filet z brokułem i pomidorem zapiekany serem (jedno do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek(3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

Pakiet nr 2 

  • Rosół lub krem z borowików
  • schab pod pierzynką lub filet faszerowany serkiem otulony bekonem z sosem z czerwonego wina lub polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami (jedno do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek(3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną 

Pakiet nr 3 

  • Rosół lub krem z borowików
  • 3 rodzaje mięs podawane na paterach:
  • kotlet szefa, schab pod pierzynką, karkówka pieczona w sosie własnym,
  • filet z brokułem i pomidorami zapiekany serem,
  • filet faszerowany serkiem otulony bekonem w sosie z czerwonego wina,
  • polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek (3 rodzaje surówek)
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

Woda lub herbata zimowa, kawa, herbata wliczone w cenę menu.

Soki w dzbankach 15zł/szt.

Napoje butelkowe/gazowane 

MENU WESELNE – pakiet PREMIUM – 2022

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana

Zupy (jedna do wyboru):

-tradycyjny rosół staropolski z makaronem

– aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
-krem cebulowy z ziołowymi grzankami

*Danie główne serwowane na półmiskach

(2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru ):

-roladka z fileta drobiowego nadziewana szpinakiem i serem fetą owinięta bekonem

– soczysty filet z kurczaka z ananasem

– karkówka pieczona w sosie własnym

– polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami

– kotlet schabowy zapiekany z selerem, pomidorem i serem

– schab pod pierzynką

*Dodatki (2 do wyboru) :

– tradycyjne ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem

– ziemniaki opiekane

-ryż

– kasza gryczana z cebulką

Surówki (3 do wyboru):
-z białej kapusty
-z marchewki i jabłka
-tradycyjna z kapusty kiszonej
-kapusta pekińska z porem i selerem
-buraczki z zielonym groszkiem
-mizeria

-kapusta zasmażana

*Pierwsza kolacja (jedno danie do wyboru):

-Roladka z fileta faszerowana szynką i serem z ziemniakami opiekanymi lub ryżem i surówką

-Makaron grandine w sosie borowikowym podawany z wachlarzem pieczonego fileta drobiowego

-Naleśniki po francusku z pieczarkami zapiekane serem serwowane z zestawem surówek

-Polędwiczka w chrupkim bekonie podawane z ryżem i suró1)wką

*Druga kolacja (jedno do wyboru):

– Zupa meksykańska z wieprzowiną

-Żarkoje z mięsem wołowym na kwasie chlebowym

– Tradycyjny polski bigos

*Trzecia kolacja (jedno do wyboru):

*Barszcz czerwony;

– z michą pierogó2)w (ruskie , z mięsem , z kapustą , ze szpinakiem)

– z krokietem

*Żurek z jajkiem i kiełbasą

 

 

 

 

 

Zimna Płyta na Stołach:
-półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
-sos tatarski
-tradycyjna sałatka jarzynowa lub hawajska

– sałatka z makaronem ryżowym
-galaretka drobiowa
-śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym

– mieszane pieczywo

  • Mini przystawki (5 do wyboru):
  • *rożki obfitości
  • *cukinia z boczkiem i serem fetą
  • *minitortilki (z szynką, salami, wegetariańskie)
  • *babeczki z musem śmietanowym i krewetką
  • * boczek ze śliwką
  • *tartaletki z łososiem
  • *szynka z musem tuńczykowym
  • *roladka serowa

Szwedzki Bufet:
-kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
-ciasto na paterach (200g/osobę)

Napoje:

kawa, herbata, woda, soki serwowane w dzbankach – bez ograniczeń

 

*Dodatkowo płatne :

– Tort weselny

  • -ciasto do paczek dla gości
    -puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
    -napoje butelkowane

stół wiejski  (od 50 osób):
kiełbasa wiejska
pieczony pasztet
swojski salceson (biały)
mięsa pieczone (karczek, schab)
szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
micha pierogów
smalec

proziaki
ogórki małosolne
chrzan
grzyby marynowane
chleb wiejski na zakwasie

-indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
-ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

– sprzątanie konfetti – 100 zł

*standardowa dekoracja Sali – GRATIS
*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU

*zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS

MENU WESELNE – pakiet STANDARD – 2022

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Powitanie gości lampką szampana

Zupy (jedna do wyboru):

-tradycyjny rosół staropolski z makaronem

– aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
-krem cebulowy z ziołowymi grzankami

*Danie główne serwowane na półmiskach (2,5 porcji mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru):

-filet faszerowany serkiem otulony bekonem z sosem z czerwonego wina

– filet pod warzywną pierzynką

– roladki schabowe w sosie grzybowym

-schab szefa

– polędwiczki faszerowane pieczarkami w sosie grzybów leśnych

*Dodatki ( dwa do wyboru ) :

– tradycyjne ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem

– ziemniaki opiekane

-ryż

– kasza gryczana z cebulką

Surówki do obiadu (3 do wyboru):
-z białej kapusty

-z marchewki i jabłka
-tradycyjna z kapusty kiszonej
-kapusta pekińska z porem i selerem
-buraczki z zielonym groszkiem

-kapusta zasmażana

*Pierwsza kolacja (jedno danie do wyboru):

– karkówka pieczone w aksamitnym sosie z pęczakiem i surówką

-makaron grandine w sosie borowikowym z wachlarzem pieczonego fileta drobiowego

-polędwiczka z suszonymi pomidorami podawana z ryżem i surówką

*Druga kolacja (jedno do wyboru):

-Barszcz czerwony ;

– micha pierogów ( do wyboru : ruskie ,z mięsem ,z kapustą ,ze szpinakiem)

-z krokietem

-Żarkoje z mięsem wołowym na kwasie chlebowym

– Tradycyjny polski bigos

Zimna Płyta na Stołach:
-półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
-sałatka tradycyjna jarzynowa lub hawajska
– sałatka z makaronem ryżowym
-galaretka drobiowa
-śledź po cygańsku lub japońsku lub pod pierzynką w sosie musztardowym

– mieszane pieczywo

Mini przystawki (5 do wyboru):

*rożki obfitości

*cukinia z boczkiem i serem fetą

*minitortilki (z szynką, salami, wegetariańskie)

*babeczki z musem śmietanowym i krewetką

* boczek ze śliwką

*tartaletki z łososiem

*szynka z musem tuńczykowym

*roladka serowa

Szwedzki Bufet:
-kompozycja ze świeżych owoców ułożona na półmiskach
-ciasto na paterach (200g/osobę)

Napoje:

kawa, herbata, woda, soki serwowane w dzbankach – bez ograniczeń

*Dodatkowo płatne :

– Tort weselny

  • – ciasto do paczek dla gości
    – puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
    – napoje w szklanych butelkach

Stół wiejski  (od 50 osób):
kiełbasa wiejska

pieczony pasztet
swojski salceson (biały)
mięsa pieczone (karczek, schab)
szynka pieczona w całości z kością (ok.6 kg)
micha pierogów
smalec
ogórki małosolne

proziaki
chrzan
grzyby marynowane
chleb wiejski na zakwasie

-indywidualne preferencje dotyczące wystroju Sali
-ubranie krzeseł na biało – 5zł/szt.

– sprzątanie konfetti – 100 zł

*standardowa dekoracja Sali – GRATIS
*dzieci do 2 lat – GRATIS, do 6 lat – 50% RABATU

*zaproszenie na kolację rocznicową – GRATIS

GALERIA

Przykładowa forma menu może być ustalona indywidualnie z klientem. Uzgodniona cena nie zawiera podatku VAT. Prosimy o płatność gotówką.

W kwestii terminu i menu prosimy o kontakt: 720-884-033 lub 606-371-819